FurryFriends store guide til at vælge den rigtige katteseng eller hule
News

FurryFriends store guide til at vælge den rigtige katteseng eller hule

FurryFriends store guide til kattesenge og kattehuler

Vi er alle bekendte med vigtigheden af en god seng, og hvorfor man skal skabe nogle rammer i sit soveværelse der skaber en tryg og rolig atmosfære. Søvn er helt essentielt for menneskers velvære, hvilket på samme måde gør sig gældende for kattes velvære og velbefindende. Der er dog den store forskel på mennesker og kattes søvnmønster, at katte i gennemsnit sover 15 timer om dagen, og en almindelig kat bruger altså over dobbelt så meget tid i deres seng som mennesker gør!

Kattes behov for deres egen seng bliver ofte overset, fordi de kan indfinde sig mange steder i hjemmet. Dette betyder dog ikke, at din kat ikke har brug for et sted der er dens helt eget - tværtimod! Katte har nemlig et meget stort behov for et sikkert, roligt og komfortabel sted for at kunne slappe af. 

Katte nyder i høj grad varme og komfortable senge på samme måde som både mennesker og hunde, men når der skal vælges en seng til din kat så er det vigtigt at have for at øje at katte på visse områder adskiller sig væsentligt fra mennesker og hundes behov i sengevalg. 

Kattesenge, kattehuler eller kattetelte?

Når en kat er alene hjemme er en åben katteseng et godt valg, her kan din kat holde øje med terrænet som den instinktive jager den er. Det er ikke uden grund at du ofte finder din kat ovenpå din lækre uldtrøje, krøllet sammen på din dyne eller ovenpå en pude. Katte elsker bløde og varme materialer, og derfor er en donutseng eller andre bløde åbne senge et oplagt valg for din kat når den er alene hjemme. 

Når huset derimod er fyldt med familiemedlemmer, gæster, andre dyr eller børn, så kan din kat godt have brug for at søge væk, derfor finder du ofte katte inde i et tøjskab, i vasketøjskurven eller andre steder hvor de kan være i fred et behageligt sted. Katte bliver hurtigt stressede og netop derfor har de brug for et roligt og sikkert sted, hvor de kan trække sig tilbage til og få ro. 

Fra naturens side søger katte gerne op i træer hvor de har overblik og hvor de er i sikkerhed for andre rovdyr. Det kan være enormt stressende for din kat hvis den ikke har et sted hvor den kan føle sig tryg, og hos FurryFriends anbefaler vi derfor at du investerer i en kattehule eller et kattetelt. Med en kattehule eller et kattetelt har din kat sit eget territorium, hvor den kan føle sig helt tryg, i varme og behagelige omgivelser. Derudover er kattehuler og kattetelte et fantastisk alternativ til at du får alt dit tøj i tøjskabet fyldt med kattehår!

Katte elsker overraskelsesmomentet.. 

Når en kat ligger i dens seng, kattehule eller kattetelt, og ser noget interessant gå forbi, vil de af og til slå ud med poten - dette er en del af kattens naturlige jagtinstinkt. Kattedyr elsker at bruge overraskelsesmomentet til at øge deres chance for succes når de jager, også selvom det bare er dine fødder der er på menuen. 

 

I Tyskland lavede man et studie på katte der skulle på et dyreinternat, hvor forskere målte kattenes stressniveau med og uden en papkasse at søge tilflugt i. Ikke overraskende viste studiet, at de katte der havde fået en papkasse var langt roligere og mindre stressede, end de katte der ikke havde fået en papkasse. Meget negativ katteadfærd, som for eksempel at tisse udenfor kattebakken eller at kradse på møblerne, kommer eller kan blive forværret af stress hos din kat. Resultatet af det tyske kattestudie viser, at hvis din kat får mulighed for at få et sikkert, roligt og komfortabelt gemmested som en kattehule eller et kattetelt, så vil den i langt højere grad kunne håndtere stress, og på den måde vil eventuel negativ adfærd kunne minimeres.

Næste
Den ultimative guide til at vælge den rigtige seng til din hund